top of page

installatie video xpedo apx pro

installatie video xpedo apx comp

FIRMWARE UPDATE

 • Om de firmware van de trainer bij te werken, moet je WhiizU-koppeling gebruiken om verbinding te maken met de XPEDO-trainer

1.jpeg
 • Zodra uw trainer is gekoppeld en verbonden met de WhiizU-app, klikt u op het trainerpictogram om de huidige firmwareversie van de trainer te zien

2.jpeg
 • Als de update-optie niet wordt weergegeven, betekent dit dat de firmware al de nieuwste versie is

3.jpeg
4.jpeg
 • Als er een nieuwere versie beschikbaar is voor update, zal het systeem u informeren dat er een nieuwe versie is die u kunt bijwerken. Klik op de update-knop om het firmware-updateproces te starten. ​

 • Raadpleeg de bovenstaande stappen als u niet kunt updaten of andere technische problemen, Gelieve ons te contacteren.

F.A.Q

Wordt APX Pro en APX Comp geleverd met verschillende steekas adapters?

De APX Pro wordt geleverd met 130/135mm QR, 12×142, en 12×148 steekasadapters.

Wordt de APX Pro en APX Comp geleverd met een cassette?

Nee, een cassette is niet inbegrepen. De APX PRO is uitgerust met een naafhuis dat compatibel is met 9/10/11-speed cassettes van SHIMANO®/ SRAM®. Installeer de afstandsbus voordat u een 9/10-speed cassette monteert. Voor een 11-speed cassette is geen afstandsstuk nodig.

Werkt de APX Pro en APX Comp met Zwift?

Ja, nadat je de trainer aan je Zwift-account hebt gekoppeld. Raadpleeg de sectie Trainer instellen voor meer informatie over het koppelen.

Set up van de trainer - APX PRO en APX Comp

Benodigd gereedschap: 5mm inbussleutel, cassette borgring gereedschap

 

Stap 1 - Bevestigen van de fietsspecificatie

Bevestig de specificaties van de fiets en het type naaf en breedte van het achterwiel voordat u de trainer gebruikt.

 

Stap 2 - De Trainer opstellen
Plaats de APX Pro en APX Comp Smart Trainer op een stabiele, stevige ondergrond.

Stel het basisframe af op de wielmaat van de fiets (24", Stel het basisframe af op de wielmaat van de fiets (24", 26" of 700C). Draai eerst de borgschroef op de standaard los en verwijder hem (zoals aangegeven in de cirkel op afbeelding 1) door hem tegen de klok in te draaien. Verplaats het ondersteuningsframe naar de gewenste wielmaat en draai de vergrendelingsschroef vast.

 

Stap 3 - Monteren van de fusee-onderdelen
Kies compatibele onderdelen voor de fusee, afhankelijk van het type fiets. De onderdelen zijn gegraveerd met overeenkomstige specificaties voor identificatie. Volg zorgvuldig de installatie-instructies om ongelukken tijdens het gebruik van de APX Pro en APX Comp Smart Trainer te voorkomen.

 

Monteer de frameconversiekap R van het betreffende type op het fuseehuis. Als u een fiets met 5×130/135mm gebruikt, is de frameconversiekap R (artikelnr. B) al gemonteerd.Als u een fiets met 12×142mm of 12×148mm gebruikt, verwijder dan eerst de 5×130/135mm aseindkap op de trainer. Gebruik een 5mm inbussleutel en draai tegen de klok in om de eindkap te verwijderen. Kies een eindkap van een compatibele maat (Item No. D) om deze in de fusee te vergrendelen door een 17 mm steeksleutel te gebruiken en met de klok mee te draaien tot deze vastzit.

 

Monteer de cassette op de APX PRO Smart Trainer. Monteer de cassette volgens de handleiding. De APX PRO is uitgerust met een naafhuis dat compatibel is met 9/10/11-speed cassettes van SHIMANO®/ SRAM®. Plaats het afstandsstuk (artikelnr. F) voordat u een 9/10-speed cassette monteert. Voor een 11-speed cassette is geen afstandsring nodig. (OPMERKING: Cassette is niet inbegrepen, schaf deze aan volgens de overeenkomstige specificatie).

 

Monteer de omkeerbare asafstandshouder L van het overeenkomstige type in de niet-aangedreven zijde van het fuseehuis. Gebruik adapter nr. A als het type fiets 5×130/135 mm is; gebruik afstandsbus nr. C als het type fiets 12×142/148 mm is. Volg de montagerichting zoals hieronder aangegeven. Let op de montagerichting bij het monteren van de onderdelen om ongelukken te voorkomen. De bijbehorende specificaties zijn met specificatie/grootte op de adapterhuls gegraveerd.

 

Installeer een snelspanner met overeenkomstige specificatie. 5mm snelspanner is bijgeleverd (Item No. E).


Verwijder de moer en de enkelzijdige veer aan het uiteinde van de snelspanner.
Steek de snelspanner in de omkeerbare asafstandsbus L en het fuseehuis te steken.
Plaats de veer aan het uiteinde van de snelspanner (de korte kant van de veer naar binnen) en de moer terug. Houd de snelspanner open om de fiets te monteren.

Stap 2 - De Trainer opstellen


Plaats de APX Pro en APX Comp Smart Trainer op een stabiele, stevige ondergrond.

Stel het basisframe af op de wielmaat van de fiets (24", Stel het basisframe af op de wielmaat van de fiets (24", 26" of 700C). Draai eerst de borgschroef op de standaard los en verwijder hem (zoals aangegeven in de cirkel op afbeelding 1) door hem tegen de klok in te draaien. Verplaats het ondersteuningsframe naar de gewenste wielmaat en draai de vergrendelingsschroef vast.

 

Trek de rode veerpen uit door de pen omhoog te trekken, klap de standaard uit en trek de standaard naar buiten. Wanneer u een "klik"-geluid hoort, is de standaard op zijn plaats. Open achtereenvolgens beide standaarden. Beweeg de standaard lichtjes om te controleren of hij goed vastzit.


Pas de standaard aan het vloeroppervlak aan. De APX Pro en APX Comp Smart Trainer is uitgerust met twee verstelbare antislipvoetjes (zilverkleurig) aan het uiteinde van de standaard. Draai eerst de bovenste rode vergrendelingsknop tegen de klok in om los te maken. Stel de antislipvoetjes in op de gewenste hoogte: draai met de klok mee om te verlengen en tegen de klok in om te verkorten. Draai de vergrendelknoppen met de klok mee vast om de stand te vergrendelen.

Stap 4 - De fiets bevestigen
Zorg ervoor dat het type achterwiel van de fiets is uitgerust met de vrijloopconfiguratie van de trainer.

 

Pas de schakelpositie van de fiets aan voor montage. Het wordt aanbevolen de voorste ketting op het kleinste tandwiel te plaatsen; de achterste ketting op het tweede of derde tandwiel (van klein naar groot). Open de snelspanner van het achterwiel en verwijder hem.

Monteer de fiets op de APX Pro en APX Comp. Houd de voorwielrichting van de fiets met één hand vast; maak de ketting los door met een andere hand op de kooi van de

achterderailleur te drukken om hem op het tweede of derde tandwiel te leggen. Plaats de achtervork van de fiets op de snelspanner van de trainer; zorg ervoor dat de achtervork is uitgelijnd met de as; druk stevig op het fietsframe om de fiets te stellen. Het voorwiel kan lichtjes van de grond worden opgetild om te controleren of het frame volledig op de APX Pro en APX Comp is vastgezet.

 

Draai de snelspanner vast. Zet de moer van de snelspanner met de juiste kracht vast en klem de hendel van de snelspanner dicht. Draai de moer eerst los als de snelspanhendel niet kan worden ingedrukt.

 

Proefdraaien. Laat de ketting lopen door de crank lichtjes te draaien om de werking na de montage te testen. Installeer de fiets opnieuw als er tijdens de werking onverwacht een abnormaal geluid optreedt.

Mijn trainer wil niet koppelen met Smart Devices

Controleer of de trainer is aangesloten op de stroomvoorziening en of de LED's branden.
Controleer of het slimme apparaat "AAN" staat.
Controleer de draadloze verbinding, de ANT+ USB dongle moet verbonden zijn met uw computer of tablet. Als u een Bluetooth-verbinding gebruikt, zorg er dan voor dat de Bluetooth-functie is ingeschakeld.

Mijn fiets schommelt tijdens het gebruik

Controleer of de fiets correct is geïnstalleerd volgens de handleiding.
Zorg ervoor dat het vliegwiel volledig is vastgedraaid voor gebruik als het verwijderd of opnieuw geïnstalleerd is.

Mijn fiets maakt abnormale geluiden als ik op de pedalen trap

Controleer of de fiets correct gemonteerd is. Het wordt aanbevolen de fiets opnieuw te monteren door de "Stap 4" volgens de handleiding te volgen. Indien het abnormale geluid niet kan worden uitgesloten, neem dan contact op met de dichtstbijzijnde fietsenwinkel voor assistentie.

De pootjes van de standaard op de trainer kunnen niet soepel draaien

Draai de standaard een beetje en duw de poot weer aan. Als de poot nog steeds niet kan worden ingedrukt, forceer dan niet om de poot in te drukken om persoonlijk gevaar of productstoring te voorkomen. Als de poten van de trainer nog steeds niet soepel lopen, neem dan contact op met ons of de dichtstbijzijnde dealer voor assistentie.

Moet de Xpedo APX Smart trainer gekalibreerd te worden?

XPEDO APX Smart Trainer is 100% gekalibreerd in de fabriek en hoeft niet opnieuw te worden gekalibreerd.

Hoe moet het onderhoud van de Xpedo APX Smart trainer gedaan worden?

 • XPEDO APX Smart Trainer is niet waterdicht. Houd de trainer droog. Gebruik hem NIET in een vochtige omgeving.

 

 • Veeg de Smart Trainer na het fietsen af met een droge doek om eventueel zweet van het gebruik te verwijderen.

 

 • Schakel de stroom uit tijdens het schoonmaken. Gebruik alleen een droge doek voor het schoonmaken. GEBRUIK GEEN afwasmiddel of reinigingspoeder.

 

 • Trek de stekker uit het stopcontact na elk gebruik. Berg het netsnoer op de juiste manier op om gevaar te voorkomen.

 

 • Berg de XPEDO APX Smart Trainer binnenshuis op wanneer deze lange tijd niet wordt gebruikt. Houd de trainer droog en vermijd blootstelling aan direct zonlicht. Houd de trainer uit de buurt van vuur, water en andere gevaarlijke materialen.

 

 • De XPEDO APX Smart Trainer is niet voorzien van de mechanische structuur die door de gebruiker kan worden aangepast. Haal de trainer NIET uit elkaar. Als de trainer door de gebruiker wordt gedemonteerd, vervalt de garantie. Neem in geval van storingen contact op met een erkende XPEDO-dealer voor hulp.

Hoe lang is de garantie op de Xpedo APX Smart trainer?

XPEDO APX Smart Trainer is gegarandeerd vrij van defecten in materiaal gedurende één jaar vanaf de datum van aankoop. Binnen deze periode zal XPEDO, naar eigen goeddunken, alle onderdelen repareren of vervangen die bij normaal gebruik defect raken. Reparaties of vervanging zullen worden uitgevoerd zonder kosten voor de klant voor onderdelen of arbeidsloon. De klant zal verantwoordelijk zijn voor alle noodzakelijke verzendkosten naar het garantiecentrum. Vereisten voor garantieclaims: 1. 1. Om aanspraak te kunnen maken op garantie, dient u in het bezit te zijn van het originele aankoopbewijs. 2.Artikelen die zonder kassabon worden geretourneerd gaan ervan uit dat de garantie begint op de datum van fabricage. *XPEDO behoudt zich het recht voor om te ontwerpen, specificaties te wijzigen en de kwaliteit te verbeteren. (Als u vragen hebt over het gebruik van de XPEDO APX Smart Trainer, neem dan contact op met de dichtstbijzijnde geautoriseerde XPEDO-dealer voor hulp).

Wat is de maximale gewichtsbelasting voor de Xpedo APX Smart trainer?

De XPEDO Smart Trainer heeft een gewichtslimiet van 130 kg (inclusief fiets).

Welke apps kunt u gebruiken voor de Xpedo APX Smart trainer?

XPEDO APX Smart Trainer is geschikt voor draadloze communicatie via ANT+ en Bluetooth 4.1 protocollen. Zolang de software overeenkomt met Bluetooth4.1 en ANT+, kan het communicatieprotocol worden gebruikt. (EX: Zwift, ROUVY, Kinomap...) Officieel aanbevolen APP: WhiizU, is in staat om firmware-updates uit te voeren en ondersteunt iOS, Android en Windows PC. Raadpleeg de officiële website van WhiizU voor details over de systeemversie-eisen. Voor andere verwante softwarevereisten, gelieve de softwarecompatibiliteitstabel te raadplegen.

bottom of page